مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

دسته بندی و طبقه بندی مشتریان در CRM

دسته بندی و طبقه بندی مشتریان در CRM

Print Email

 در نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری و تهیه بانک اطلاعاتی شناسایی مشتریان  بالفعل و بالقوه  بسیار مهم  و موثر است .  حفظ روابط مستحکم و چگونگی برقراری ارتباط با مشتریان با تقسیم بندی و تفکیک آن ها  براساس ویژگی هایشان   روشن می شود . در اصل ، ارتباطات مهمترین و تاثیر گذار ترین بخش در نرم افزار بهین تک گستر است .  

دسته بندی و طبقه بندی مشتریان در CRM

بنابراین برای برقراری ارتباطی مناسب  با مشتری  لازم است که ابتدا او را بشناسیم و نسبت خودمان را با او مشخص کنیم و سپس به این موضوع بپردازیم که چگونه رابطه ای که منافع دوجانبه ای در آن وجود دارد را ایجاد کنیم .همچنین شما میتوانید در ادامه و با استفاده از لینک های زیر با مهمترین خدما گروه بهت تک گستر همراه باشید:

پس بر این اساس انواع مختلف مشتری را می توانیم تقسیم بندی کنیم :

طبقه بندی انواع مشتریان در CRM

1)مشکوکها : شامل هر نوع مشتری که توانایی خرید محصولات و خدمات شرکت را داشته باشد .

2) محتملها :  شامل مشتریان بالقوه ای می شود که توانایی پرداخت قیمت کالای خریداری شده ی شرکت را داشته باشند . و شرکت ها معمولا محتمل ها را با سماجت در بین مشکوک ها جست و جو می کنند .

3) محتملهای غیر موجه : شامل مشتریانی که شرکت ها از پذیرش آن ها به دلیل غیر سود آور بودنشان و یا اعتبار کم،  خود داری می کند می شوند .

4) مشتری بار اول : به آن دسته از مشتریان محتمل موجه  که شرکت امیدوار است آ نها را به  مشتریان  بار اول تبدیل کند می گویند .

5) مشتری مجدد : شامل مشتریان بار اولی می شود که شرکت تلاش می کند آن ها را با جلب رضایت به مشتریان مجدد تبدیل کند.

6) مشتریان دائمی : آن دسته از مشتریان مجددی که شرکت تلاش میکند که آن ها در بین تمام کالاهای مشابه تنها از محصولات آن شرکت خریداری کنند  و به مشتریان دائمی تبدیل شوند .

7- مدافعان : شرکت در مقابل مشتریان دائمی خود تلاش می کند که آنها را به مدافعان و در واقع نوعی مبلغ خود تبدیل کند و آن ها باعث شوند که دیگران نیز از آن شرکت خرید نمایند .

8) شرکا :  در این قسمت است که مشتری و شرکت بسیار فعالانه در کنار یکدیگر کار می کنند به این معنی که شرکت تلاش می کند تا حدی مدافعان را راضی نگه دارد که آن ها را به شرکای خود تبدیل کند .

در طول زمان ممکن است بنا به هر دلیلی مشتریان غیر فعال شوند و یا از بین بروند که برای برگشتن مشتری های از دست رفته نیز استراتژی هایی وجود دارد که شرکت باید برای برگرداندن آنها از این استراتژی ها  استفاده  کند ، زیرا یافتن مشتری جدید بسیار سخت تر از برگرداندن مشتریان سابق است .  

بین انواع مشتری های نرم افزار بهین تک گستر ذکر شده باید تفکیک ایجاد کرد و این از عهده ی یک برنامه ی CRM تحت وب خوب بر می آید . و هر کدام از این دسته بندی مشتریان ، دارای اهمیت خاصی برای شرکت می باشند که با توجه به این اهمیت برای شرکت مناسبات و روابط خاصی تعریف می شود که باعث بازاریابی مطلوب برای شرکت می شود .  

دسته بندی مشتریان در CRM

برای تعیین استراتژی شرکت ها به رویکرد آن ها در تعیین بازار هدفشان  نیاز است .شرکت ها نوع بازاریابی شان را با توجه به واسطه های فروش و وسعت مشتریان تعیین می کنند  و از این طریق مخاطبان این شرکت ها تعریف میشود . از جمله  تقسیم بندی هایی که برای شرایط  بازاریابی شرکتها  می توان در نظر گرفت  و برای  تعیین استراتژی های CRM  به ما کمک می کنند  ، موارد زیر می باشند :

1 – (بازاریابی اولیه ) زمانی که  فروشنده به صورت  بسیارساده کالا بفروشد

2 – (بازاریابی عکس العملی) به این حالت که فروشنده کالایی را به فروش برساند و در صورتی که خریدار شکایتی پیشنهادی ویا سوالی داشت آن را از طریق تماس مطرح نماید.

3 – (بازاریابی مسولانه )در این شرایط ، فروشنده مدتی پس از فروش محصول خود ، با مشتری یا خریدار تماس می گیرد و در مورد برآورده کردن انتظارات او و راضی بودنش از کالای خریداری شده سوال می کند ، و هر گونه پیشنهاد و یا نارضایتی را از مشتری جویا می شود ،  که این به خودی خود باعث  بهبود عملکرد شرکت می شود .

 4 – (بازاریابی مبتکرانه ) فروشنده درزمان های مختلفی با مشتریان تماس می گیرد و پیشنهادشان را در مورد کالای خریداری شده و یا کالایی جدید  میپرسد .

 5 – (بازاریابی مشارکتی) شرکت  به منظور حفظ مشتری و رشد آن ها دائما با مشتریان خود همکاری میکند .

اکثر  شرکتها زمانی که حاشیه سود پایین و یا طیف مشتریان زیاد باشد از روش بازاریابی اولیه استفاده  می کنند .  و بالعکس زمانی که شرکت با حاشیه سود بالا و مشتریان کم مواجه میشود  از بازاریابی مشارکتی استفاده می کند .

جهت خرید نرم افزار CRM هم اکنون از کارشناسان ما مشاوره بگیرید

تماس با کارشناس

تماس با کارشناس

همین امروز با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید
درخواست دمو

درخواست دمو

بلافاصله دمو نرم افزار به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد

Last modified on دوشنبه, 05 اسفند 1398 11:04
(0 votes)

Press enter to search
Press enter to search